Birou de proiectare si servicii

Certificat Energetic ONLINE – hartie fara valoare

Pana la 20 Iulie 2013, certificatul energetic era o „recomandare” ceea ce facea ca doar in anumite situatii sa fie solicitat de cei care vindeau un imobil. Romania s-a angajat sa armonizeze legislatia in concordanta cu directivele Uniunii Europene care reglamentat prin DIRECTIVA 2010/31/UE(click aici pentru versiunea integrala in limba romana)  care modifica Directiva 2002/91/CE  a Parlamentului European și a Consiliului din 16 decembrie 2002 privind performanța energetică a clădirilor. Din motive de claritate, cu ocazia noilor modificări substanțiale, ar trebui să se procedeze la reformarea respectivei directive. Legislatia romaneasca a fost modificata astfel ca menţiunea privind transpunerea normelor comunitare va avea următorul cuprins: „Prezenta lege transpune integral in legislaţia naţională prevederile Directivei nr. 2010/31/UE a Parlamentului European şi a Consiliului din 19 mai 2010 privind performanţa energetică a clădirilor (reformare), publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L nr. 153 din 18 iunie 2010.” ocazie cu care certificatul energetic a devenit obligatoriu la incheierea tranzactiilor imobiliare sau la inchirierea imobilelor.

“Încheierea unui contract, în absenţa certificatului energetic, poate fi lovită de nulitate”. Acest aspect ar trebui avut in vedere mai ales de catre cumparatori desi obligativitatea prezentarii documentului este la vanzator. Sa nu uitam ca cel care da banii pe o viitoare locuinta al carei contract de vanzare-cumparare va sta sub semnul intrebarii este cumparatorul. In opinia multora acest aspect lasa loc pentru un risc semnificativ la achizitia unui imobil atat din nerespectarea prevederilor cat si la utilizarea unor „certificate energetice online” care sunt doar hartii fara valoare avand in vedere ca in metodologia de acordare a acestora este clar exprimata evaluarea personala a imobilului de catre auditorul autorizat.

Stopeaza Frauda Certificat Energetic ONLINE - hartie fara valoare Certificat Energetic ONLINE - hartie fara valoare stop fraud

Certificate energetice online

Pentru detalii complete despre cerficatul energetic CLICK AICI.

 

Tag-uri: , ,

Articole asemanatoare

Prima noastra postare

Primul articol al acestui blog, prima noastra postare – Spatiul Domestic ar trebui sa...

Lasati un comentariu

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.
Top
Telefon birou de proiectare    0722494447