Birou de proiectare si servicii

Certificat Energetic

Profita ACUM de cea mai buna oferta.Certificat energetic la CEL MAI MIC PRET GARANTAT!!!

 • Cereti acum o cotatie  la 0722494447  sau  la detalii@aia-proiect.ro!!!
 • Cel mai bun pret (certificat energetic) APARTAMENT, CASA, VILASPATII COMERCIALE, CLADIRI DE BIROURI sau SPATII INDUSTRIALE

Servicii de certificare energetica

„Odata cu schimbarea legislatiei a devenit obligatoriu din 19 iulie 2013, certificatul de performanţă energetică a clădirilor atunci când proprietarii vor vinde sau închiria un apartament sau o casă, contractele încheiate în lipsa acestuia putând fi anulate, transmite Mediafax.

Obligativitatea detinerii unui certificatul energetic a fost introdusă prin Legea 159/2013 pentru modificarea şi completarea Legii 372/2005 privind performanţa energetică a clădirilor. Actul normativ a fost publicat în 20 mai în Monitorul Oficial şi va intra în vigoare vineri, 19 iulie 2013.

Potrivit noilor reguli, proprietarul sau administratorul unei clădiri sau unităţi de clădire (apartament) va fi obligat să pună la dispoziţia potenţialului cumpărător sau chiriaş, anterior perfectării contractului, originalul sau o copie dupa certificat energetic, astfel încât acesta să ia cunoştinţă despre performanta energetica a cladirii.” – sursa: Wall Street

AIA Proiect ofera partenerilor sai servicii de certificare si auditare energetica a imobilului in cele mai avantajoase conditii.

Certificat de performanta Energetica AIA Proiect 0722494447 certificat energetic Certificat Energetic Certificat Energetic AIA Proiect 0722494447

Certificat de performanta Energetica AIA Proiect 0722494447

Cu ajutorul unui auditul si prin certificat energetic se identifica principalele trasaturi termotehnice ale unei cladiri precum si ale instalatiilor acesteia.

Dupa efectuarea analizei termice a cladirii, in cadrul certificarii energetice se analizeaza rezultatele obtinute si se gasesc solutii eficiente atat din punct de vedere tehnic cat si din punct de vedere financiar pentru a reabilita si moderniza constructia si instalatiile aferente ei pentru o mai buna eficienta termica si se pune la dispozitie un certificat energetic (denumire completa certificat de performanta energetica)..

Aceste solutii, precum si o serie de alte recomandari privind alegerea celei mai bune optiuni vor fi prezentate intr-un certificat energetic, care reprezinta elementul cheie al intregului proces de certificare.

Un certificat energetic furnizeaza urmatoarele informatii:

 • Auditorul care emis prezentul certificat energetic;
 • Principalele caracteristici energetice ale proprietatii certificate;
 • Detalii tehnice grupa si nota energetica furnizata prin certificat energetic;
 • Alte date importante in procesul de certificare energetica.

Solicita acum mai multe detalii legate de certificat energetic.

Inca de la inceputul anului 2010 a intrat in vigoare actul normativ conform caruia un certificat energetic (sau certificatul de performanta energetica/termica) este obligatoriu atunci cand se vinde sau se inchiriaza o cladire, la receptie sau cadastru. Aceasta lege este justificabila prin faptul ca, dintre cele peste 8 milioane de locuinte din Romania, doar pentru 10% se cunoaste performanta consumului de energie.

Prezentand un certificat energetic in cateva cuvinte putem spune ca este un document de natura tehnica, avand un caracter informativ referitor la performanta energetica a unei cladiri. Acest certificat energetic poate fi intocmit doar de catre un auditor energetic autorizat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.

Certificat Energetic AIA Proiect certificat energetic Certificat Energetic Certificat Energetic AIA Proiect

Certificat Energetic AIA Proiect

Aceste prevederi sunt de natura sa ajute cumparatorul de locuinte sa estimeze costurile pe care noua achizitie le va impune din punct de vedere termic.

Astfel, dintr-un certificat energetic se pot desprinde urmatoarele informatii: cat consuma cladirea anual pentru incalzire, apa calda si iluminat; in functie de performanta la aceste capitole, cladirea va fi incadrata intr-o categorie de consum de la A la G, unde clasa A inseamna ca respectiva cladire are un consum mai mic de 125 kWh/mp/an, in timp ce clasa G este caracteristica unei cladiri cu un consum de peste 820 kWh/mp/an. Cu alte cuvinte, in clasa A se incadreaza cladirile cu o performanta energetica ridicata, in timp ce in clasa G – cladirile cu o eficienta energetica scazuta.

Un certificat de performanta energetica al unei cladiri este un document tehnic cu caracter informativ ce atesta performanta energetica a unei cladiri.

La nivelul Uniunii Europene se reglementeaza prin directive CE 91/2002 si se aplica tarilor membre dar si celor in curs de aderare obigativitatea ca toate categoriile de cladiri sa detina certificat energetic din care sa reiasa eficienta consumului energetic, iar pentru cele publice acest document să fie afisat in holurile centrale.

In calitatea lor de consumatori energetici, cladirile au devenit surse majore de poluare a mediului si importante consumatoare de energie. Astfel, cheltuielile de exploatare ale acestora determina valoarea cladirilor.

La baza metodelor simplificate de calcul a necesarului de caldură stau standardele Europen EN 832 şi EN ISO 13790, elaborate in scopul de a unifica modul de abordare a consumului de energeie si de a putea compara performantele acestora.

Obligativitatea obtinerii unui certificatul energetic este prevazuta de Legea nr.372/2005, privind performanta energetica a cladirilor si Ordinul nr. 1459/2007 pentru aprobarea Normelor metodologice privind performanta energetica a cladirilor, emis de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.

Scopul certificatului este declararea si afisarea performantei energetice a unei cladiri intr-o forma sintetica unitara, prezentand detaliile principalelor caracteristici ale constructiei si instalatiilor aferente acesteia, ca rezultat a analizei termice si energetice.

Ofera proprietarului imobilului informatii asupra eficientei energetice a apartamentului, prin incadrarea acestuia intr-o clasa energetica (de la clasa A- eficienta energetica ridicata, la clasa G- eficienta energetica scazuta), functie de consumul total anual specific de energie.

Este valabil 10 ani de la data emiterii.

Un certificat energetic se intocmeste pentru cladiri in constructie, noi sau existente, in cazul in care se incheie contracte de vanzare-cumparare sau inchiriere pentru:

 • locuinte unifamiliale
 • blocuri de locuinte
 • birouri
 • cladiri de invatamant
 • spitale
 • hoteluri si restaurante
 • sali de sport
 • cladiri pentru servicii de comert
 • alte tipuri de cladiri consumatoare de energie

Pentru cladirile existente ce necesita lucrari de reabilitare termica, finantate din fonduri publice si/sau credite externe contractate sau garantate de stat, fundamentarea oportunitatii si necesitatii interventiei se face prin Raport de audit energetic care contine un certificat energetic, parte componenta a studiului de fezabilitate.

Pentru categoriile de cladiri care se construiesc, un certificat energetic se elaboreaza prin grija investitorului/ proprietarului si se cuprinde in documentatia pentru receptie la terminarea lucrarilor, pastrandu-se la cartea tehnica a constructiei sau de proprietar pana la constituirea acesteia.

Pentru categoriile de cladiri care se vand sau se inchiriaza, un certificat energetic se elaboreaza prin grija proprietarului si se prezinta la incheierea contractului pentru a fi pus la dispozitie potentialului cumparator sau chirias.

Toti auditorii energetici AIA Proiect sunt membrii activi ai Asociatiei Auditorilor Energetici pentru Cladiri din Romania.

Este întocmit de catre auditori energetici AIA Proiect pentru cladiri, autorizati/acreditati de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.

Solicita acum pret pentru certificat energetic. Contacteaza-ne la 0722494447 sau scrie un email la detalii@aia-proiect.ro.

PARERILE CLIENTILOR

PAREREA DVS.

Top
Telefon birou de proiectare    0722494447